tirsdag den 9. januar 2007

Et udkast til et manuskript

3. Generations Christinia


- Den nye generation taler ud!

45 min DR 2

En dokumentar om hvordan staden ser ud fra de unge perspektiv

Hvad sker når vi sætter os i knæ og filmer verden fra en 1 meter og 50? Hvordan ser de unge på verden på den anden side af voldene, og hvordan ser det øvrige samfund på rødderne fra staden. Hvordan er det at være 12 år og leve sit liv i et så anderledes samfund?



Optakten til Historien
Christiania står midt i kampen for sin eksistens. Kampen mellem politiet og christianitterne er intens og de gamle 68´er har stadig sværere og sværere ved at holde de røde faner højt. De fleste på Christinia er ved at indse, at sloganet ”Bevar Christnia” både er konservativt og utopisk. Hvis Christiania skal overleve er der helt sikkert behov for fornyelse og nyt blod. Fristaden står nu overfor deres hidtil største udfordring: skal Christiania´s normaliseres, hvad så med sammenholdet, fællesskabet og værdierne. Presset fra politi og samfund er blevet større og opløsnings tendenser kan spores som den ældre generation. Den fortsatte diskussion om Christinia´s berettigelse og fri hash er ved gå i selvsving.

Fri hash eller ej. jurisk berettiget eller ej, fuck det, siger de unge. For dem handler det om, at staden er et fedt sted at være, fyldt med muligheder og spænding. Den finder ikke et bedre sted i det ellers så overfriserede Danmark, der er fuldt med de de samme huse og de samme mennesker som køber ind i de samme dødssyge supermarkeder. Staden er fri oase, et sted for der højt til himlen, men også hjemsted for nogle af de absolut mest kreative og spændende mennesker i dette land.


- Rosinhuset: rammen om historien!


I 3 generation Christinia følger vi en gruppe unge mellem 11 og 13 år. De går alle sammen i Christinias ungdoms klub, Rosinhuset.

De er alle sammen født på staden, delt de samme meninger om politiet og det øvrige samfund, de kender hinandens forældre, men alligevel er de vidt forskellige. Christiania´s har dog skabt et bånd mellem som både er stærkt og intakt.

Hver dag siden de var små, har de unge mødtes i hinandens meget åbne hjem og på mange grønne arealer og hæng outs. Flere af dem har også boet sammen i kollektive i længere eller kortere tid.


I 3. Generations Christiania skildrer vi fem af disse unge som ind mellem diskussionerne om Justin Timberlake og de mest hardcore skatemoves, at snakke om følelser og vanskeligheden ved at springe ud som teenage i et samfund som er i vild galoperende forandring. Det handler om kæreste, coolness, politi, voksne, politikere, score moves, skateboards, Irak, musik, you name it..
Det er jo det hele handler om!


ARBEJDSMETODE
I løbet af de næste fem måneder vil vi følge vores 5 unge i Rosinhuset, rundt på Christiania, hjemme hos dem selv og tage med dem ud i byen.

Vi vil arbejde observerende, og så vidt som det er muligt fortælle deres egen historie.

Vi forestiller os, at den endelig film dog mindst har en tilrettelagt scene, hvor vi udover at vælge location, styre hvor samtalen skal føres hen. Denne scene skal være med Willy, som har boet på staden siden begyndelsen. Willy er healer i Rosinhuset og derfor en del af de unge´s liv. Derudover er Willy en ivrig fortæller og hans fortælling skal tildels fungere som det led der binder filmen sammen.

Vi har indtil videre færdes dagligt i Rosinhuset i 3 uger, hvilket bl.a hjulpet os til at caste de personer som havde lyst og var bedst egnede.

HOLDET
Tilrettelæggere Allan AlfredBirkegaard Hansted
Klip Allan Alfred Birkegaard Hansted
Fotograf Jakob Birgens og Allan Alfred Birkegaard Hansted



kontakt
Allan Birkegaard Hansted
butwhynot.produktion
Lemberggade 26 4 tv
2300 København S

hjemme: 88 30 81 81
Mobil: 50 52 63 23
Mail : verdenudenfor@gmail.com





Olivia taler ud

Det er helt vildt dejligt at bo på staden. Man bor næsten lige ved siden af sine venner. Min mor og far er skilt, men der er ikke mere end 100 meter mellem dem, så hvis jeg savner min far smutter jeg bare lige over til ham med det samme. Der er selvfølgelig også nogle ulemper ved at bo på staden. Der er alt for mange politimænd, som ikke er så flinke. De siger fx, at de vil komme og losse os ned, og tror vi har taget narko, bare fordi vi bor på Christiania. Vi har også set dem anholde vildt mange af dem vi kender, uden grund. De kommer også ind i vores huse og roder det hele til og tror de kan finde noget hash, men det lykkes aldrig, vi har ikke noget. Altså hjemme hos mig er der ikke noget hash. Det andet dårlige ved staden er, gaden hvor de sælger hash og men dem der sælger hash er mest folk ude fra. Jeg tror aldrig, der har været en dag på staden, hvor jeg ikke har set en politimand og sådan har det været siden jeg var lille. Jeg er opvokset med at politimand er de dumme, og jeg har set mange slåskæmpe mellem politiet og christianitterne. Det har man ligesom vendet sig til. Der er mange flere fordele ved at bo på Christiania, men jeg gider altså ikke sidde her og skrive dem alle ned. Det var lidt om hvordan det at bo staden.

Ingen kommentarer: